Architectuur als hefboom voor een intensere lifestyle

Wonen in ruimte en tijd

Het architectenteam onder leiding van Stéphane Beel en Lieven Achtergael werkte een coherent masterplan uit in harmonie met de monumentale gebouwen van het voormalige Militair Hospitaal. In samenwerking met 360 architecten uit Gent en Collectief Noord Architecten uit Antwerpen ontwierpen ze een ruim gamma woongelegenheden waarin licht, lucht en ruimte voorop staan.

‘t Groen Kwartier is een stadstuin die de mogelijkheid biedt vanuit de eigen woning of met een korte wandeling te genieten van het autovrije park met historische gebouwen, brede lanen, paden en verschillende tuinkamers.

Wooninspiratie op 't Groen Kwartier

De visie voor de herontwikkeling van het Militair Hospitaal Antwerpen zet maximaal in op het vinden van een uniek evenwicht tussen de bestaande, veelal beschermde volumes en de toevoeging van nieuwe hedendaagse elementen. Ruim twintig jaar nadat de laatste militair er verzorgd werd, wordt er met respect geprobeerd om de sfeer te behouden. Zo herinnert het dakgebinte in het gerenoveerde paviljoen nog aan de ziekenzaal die het ooit was. Door antieke en moderne elementen of oude en nieuwe meubels met elkaar te combineren, creëerden heel wat bewoners een unieke stijl. Hun huis op ’t Groen Kwartier werd een echte thuis.

Naar boven
>